torsdag, september 28, 2006

Et varsel om noe dårlig?




Drømte i natt at jeg var hos blodbanken for å donere blod. Og at jeg gikk rett i dørken da jeg reiste meg. Skal gi blod igjen neste uke, nesten så jeg gruer meg litt på grunn av den drømmen. Er drømmen et dårlig varsel?


Men, drøm eller ikke drøm, jeg skal da gjøre det. Oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Det er en veldig god gjerning! Særlig om man som meg har en "nyttig" blodtype...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt edle blod? Husker Marve Fleksnes.
Har faktisk gitt blod noen ganger for lenge siden. Bør vel vurdere dette på nytt, fordi blod nåe er mangelvare. Men jeg har nok en vanlig A Rh-, slik at jeg er dusinvare i dette markedet.

nappetassen- sa...

Jeg er 0 Rh+. Betyr at jeg kan gi blod til 85 % av befolkningen. Hadde jeg hatt 0 Rh- kunne jeg gitt til ALLE!

Fleksnes ja, en av barndommens klassikere den...

Denkbat sa...

Jeg fant deg, vesle nappetass :-)

Selv er nok jeg også av typen dusinvare med mitt kjedelige A-, men jeg må nok innrømme at avgjørelsen om å donere blod uansett hadde sittet langt inne. Noen hadde nok måttet ta meg med tror jeg!

I stedet har jeg nettopp meldt meg inn i Dyrebeskyttelsen og håper at jeg da får noen godgjerning-poeng likevel! :-)

Håper alt står bra til med deg...
*klem*

Anonym sa...

Hei, måtte innom og se hvordan du har det på hybelen - koselig var det :0)

Og du? Glem den drømmen, 85% av befolkningen er deg evig takknemlig ;)

MillaVanilla sa...

Jeg er B+ så vidt jeg husker, uhum, husker jeg riktig nå. Den nest mest sjeldne blodtypen iallfall.... Burde begynne å gi blod igjen, dog blodbanken ønsker visst ikke piker som meg i øyeblikket :-/

Er donor også, maste meg til det. Hehe, legen mente jeg ikke dugde pga en kronisk sykdom. Så listet jeg opp hvor sprek og sunn jeg egentlig er, til tross for min kroniske. De takket ja til slutt, og lurte spøkefullt på om det var noe mer jeg ønsket å donere...

- Tja, hodet mitt kanskje!

Jaja, neste gang så.

Klem Mmmmmmmmilla :-)

Anonym sa...

Hei nappetassen,

Jeg er enig i at det er viktig at mennesker som kan, blir blodgivere. Det betyr så mye for mange.

Dessuten håper jeg at stadig flere kan gjøre seg opp en mening om hvorvidt de kan tenke seg å donere organer etter sin død.

Jeg kjenner (kjente) flere mennesker som er døde, men som kunne ha levd i dag om det hadde vært organer tilgjengelige. Og så kjenner jeg noen solskinnshistorier der mennesker har overlevd fordi de FIKK organer i tide.

Takk for et godt innlegg! :-)